שלום בית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/04/20 15:21 ה באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה אני ובעלי נשואים כבר 5 שנים. יש לנו 3 ילדים, הגדולה בת 4 וחצי האמצעי בן 3 וחצי והקטנה בת 4 חודשים.

בעלי מעשן גראס, דבר שאני לא אוהבת. הוא טוען שזה עוזר לו להירגע מכל הלחץ שהוא מרגיש.. ניסיתי להבין אותו והגענו להסכמה שרק בלילה לפני השינה הוא יעשן, אך זה לא עבד.. כשהוא מעשן הוא עם ריח רע, הוא נראה ממש גמור,לא מפוקס ונמצא באדישות יתר, אני נגעלת להיות בקרבתו. וכשהוא לא מעשן הוא עצבני, מתנהג אליי ולילדים לא יפה. אשמח לעצה. היינו בכמה פגישות אצל מטפלת אך זה לא עזר. אני ממש בייאוש. אין לנו רב להתייעץ איתו, קשה לו לעשות שינוי ולהפסיק עם העישון. ומצד שני קשה לו להתנהג אלינו יפה. כמובן שהשינוי צריך לבוא משנינו. גם אני עושה עבידות המידות. אבל אני מרגישה שאין לי פידבק מהצד השני.

רוצה לציין שאני לבד בבית עם הילדים. הוא רוב היום בעבודה (בעיקר מטייל, כי אין לו הרבה עבודה) וכשהוא מגיע הביתה אין לי עזרה ממנו ומאוד קשה לי. אשמח לעצה.

תשובה

בסד

שלום וברכה

מצער לשמוע את הדברים ואין פתרון שאפשר לכתוב באינטרנט באריכות.אולי כדאי לפנות. לרווחה יש להם כלים לעזור.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ