שלום בית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/02/12 10:56 א באדר התשעב

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

אני ובעלי נשואים 5 שנים.

התחתנו כאשר בעלי היה ברמה דתית פחותה משלי ועם השנים רמתו הדתית ירדה.

לדוגמא: הוא אינו מניח תפילין או הולך עם ציצית, לא איכפת לו מחומרות הכשרות וכדומה.

דבר זה גורם למריבות רבות ביננו כיוון שלא כך ציפיתי שהבית שלי יראה.

מאד קשה לי ואני כל הזמן מנסה לשכנע אותו להניח תפילין או לקום לתפילה, אבל הוא פשוט לא רוצה.

מה לעשות?? אני די מיואשת מחיי במצב זה ודואגת מאד לחינוך הילדים.

תודה רבה,

ע.

תשובה

שלום וברכה,
את העניין של קיום מצוות יש לבחון בשני פנים שונים, דבר שיכול להקל על יצירת דו שיח מועיל.
הפו האחד, בן אדם למקום, זה חשבון של האדם עם קונו, עד כמה הוא מקפיד על ההלכות, עם כל ההשלכות בעולם הזה ובעולם הבא, אי אפשר בסיטואציה זו לכפות עליו לקיים מצוות, אמנם יש מצוות תוכחה בין אדם לחברו, אך קיום מצווה זו כלל לא פשוטה, צריך לדעת לחדור לנבכי נפשו ולעורר בו את הרצון לקיום המצווה, וזה לא כל אחד יכול לעשות.
להיפך אם מתערבים יתר על המידה בעולמו של הזולת יכולים להגיע לתוצאות הפוכות!
לכן מהפן הזה צריך לתת לו לעשות את הבחירות שלו, ולהתרגל להכיל מצבים חדשים שלא התרגלת אליהם עד כה.

פן שני הוא הפן הזוגי, בו צריך לבחון את העניין מצד השפעת דפוסי ההתנהגות החדשים על הרגשתך, כאן יש מקום לשיחה פתוחה על התחושות והתסכולים שלך מהמצב החדש, על הצפיות והחלומות שלך, לא ממקום של דרישה אלא ממקום של שיתוף במצוקה,
ומצד שני להקשיב לקשיים שלו ולנסות להבין את לתמורות שמתחוללים בו פנימה,
במקרה כזה דוקא שיחה מכילה יכול לעזור לשניכם להבין אחד את השני, ואולי גם לנסח איזה קוד דתי ששניכם מסכימים עליו.
אם תגיעו להבנות אז גם ענין חינוך הילדים יבא על מקומו בשלום.

בברכה,

דני ארגמן