שלום בית ושמירת השבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/09/21 14:02 כד בתשרי התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני ובעלי היינו שומרי שבת כ12 שנים.

לפני שנתיים בערך בעלי החל להתרחק ולחלל שבת ולצערי בעקבותיו גם ילדינו הקטנים.ואני לעומתו התחזקתי והתקרבתי ב"ה ובנוסף התחזקתי בצניעות.

יש לנו הרבה מריבות סביב הנושא והדבר גורם למתחים רבים.

בערב שישי חול המועד סוכות רבנו ואכלתי לבד עם ילדינו בסוכה,כיון שהוא חזר עם הרכב שעה וחצי לאחר כניסת השבת.

בשמחת תורה הוא הלך לבית הכנסת של סבו ז"ל ושם פגש את אחיו של אמו,כלומר דודו. שאמר לבעלי שראה את סבו בחלום דורש להגיע לבית הכנסת לדבר עם בעלי . הוא אמר לבעלי שהיתה עליו גזרה קשה שבוטלה וביקש עליו לקחת על עצמו משהו.

באותו לילה חלמתי חלום שחזור על עצמו שאני ובני הקטן שיהיה בריא נמצאים בבריכה והוא עומד לטבוע ואני מצילה אותו ברגע האחרון.(אני רוצה לציין שאני חרדתית לילדים וכל היום דואגת ) קמתי קצת מדוכדכת

ונכנסתי ממש לפחדים ועצבות ממה ששמעתי שנאמר לבעלי וגם מהחלום ויש לי 3 שאלות.

1. איך אני יכולה להחזיר את בעלי לתלם?

2. איזה תפילות יש לביטול גזרה חס ושלום?

3. האם המצוות שאני עושה יכולים לבוא גם לעזרתו של בעלי ובניי?או שבכל שבעלי לא שומר שבת הוא מבטל את המצוות שאני עושה.

כולם אומרים לי לשמוח כי דודו אמר שהגזרה התבטלה ב'"ה ולקחת את זה לטובה,אבל היה מאד קשה לי לשמוע את זה ובנוסף החלום שחלמתי.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום

המציאות שאת מתארת היא אכן מציאות קשה ביותר.

ברור שהחלום שלך הוא תוצאה של מה שעובר עלייך, בדיוק כפי שאת מתארת.

לגבי החלום השני, אינני יודע לומר. באופן כללי חלומות הם ביטוי מעומק הנפש של האדם, ואיננו יודעים לפרשם. אבל בע"ה זה לטובה.

1. אני יודע שמאוד קשה להפנים את זה, אבל לבעלך יש בחירה חופשית, והוא נושא באחריות למעשיו ולבחירותיו.

מה שאת יכולה לעשות וגם מאוד רצוי זה להתפלל עליו. שבע"ה הקב"ה יחנון אותו בחכמה, בינה ודעת וישיבהו בתשובה שלמה במהרה. וכן להשתדל כמה שיותר שיהיה שלום בבית, כי זה קריטי לנפשם של הילדים.

2. כל התפילות טובות. ובמיוחד מזמורי התהלים של דוד המלך עליו השלום. גם תפילות בלשונך הפשוטה והישירה לקב"ה.

3. כמובן שבעלך לא מבטל שום דבר ממה שאת עושה. והדברים הטובים והמצוות שלך מזכים ומרוממים את כל הבית, כולל בעלך, ובמיוחד משפיעים על הילדים.

בפועל אני מציע לשבת לדבר בנחת על איך אתם מצליחים לקיים את הבית בשלום ובשמחה, ואיך אתם מצליחים לחיות ביחד, למרות הפערים, ובמיוחד לסכם מראש את נושא השבתות, כשרות המטבח, טהרת המשפחה וחינוך הילדים.

מציע גם לשקול אולי נכון ללכת לגורם טיפולי מקצועי בתחום הזוגי שיסייע, אם צריך, ללמוד איך לחיות יחד בטוב.

בע"ה בשורות טובות ובהצלחה רבה

מוזמנת לפנות שוב