שלום בית/גירושין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/05/13 13:34 ג בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה מזה שנה ויש לי תינוקת בת חודשיים.

בעלי לא עובד כבר למעלה מחצי שנה והוא מאוד עצבני מזה.

כמה שאני מנסה להרגיע אותו שיהיה בסדר ושבע"ה תבוא הפרנסה הוא מוציא את כל התרדות שלו עליי.

היינו גרים בשכירות שנה ומהלידה עברנו לגור אצל ההורים שלו.

כל הזמן אמא שלו יודעת הכל, מה קורה איתנו, מתי אנחנו בנידה, מתי אני הולכת למקווה ומה אנחנו עושים ומתי.

זה ממש לא נעים ואני לא רציתי שזה יקרה.

כל הוויכוחים שלנו נעשים לידה והיא מודעת להכל.

בעלי לא מתייחס אליי, לא מדבר איתי רק היי בבוקר ולילה טוב בערב, הוא הולך וחוזר, מדבר עם אנשים ועם כולם ואני לא יודעת כלום. אם אני לא שואלת הוא לא אומר ומשתף אותי בכלום. וגם אם אני שואלת הוא עונה בקצרה כאילו אני צריכה למשוך ממנו מידע.

זה כואב לי היחסים האלו!!! הוא כל הזמן אומר שאני משתלטת עליו והוא אומר מעניין מאיפה למדת את זה אולי מהבית שלך..וכו וכו. הוא הרבה מזכיר את ההורים שלי ואת היחסים שלהם.

מאוד קשה לי ככה. אולי כבר חודשיים אנחנו לא מדברים. אני מאוד כעוסה עליו ואז יוצא שלעיתים קרובות אני רבה איתו בצעקות בגלל שהוא לא מתייחס אליי יוצא שכל דיבור קטן אני יוצאת עליו. אני אומרת לו שזה בגלל שאתה לא מדבר איתי ולא מתייחס אליי, אחרת זה לא היה ככה!! הוא לא מקשיב לי.

כל יום יש ויכוחים על ההתנהגות שלו. היום הוא קם בבוקר ובא לצאת שאלתי לאיפה הוא אמר שהוא הולך לבדוק את המזוזה של החדר.

וזה, בלי לשתף אותי ובלי לשאול מה דעתי..קשה לי לחיות ככה.

הוא טוען שאני לא חייבת לדעת הכל בשעה שאמא שלו יודעת הכלללל!!!

הוא משתף אותה ומתייעץ איתה בהכל ואני פשוט סתם דחליל בנישואין האלה..אני לא יכולה להמשיך ככה. דיברנו עם רב שידריך הוא אמר לנו לעשות כמה דברים שבעלי בכלל לא עושה.

היום רבנו בקולי קולות, כמובן שאמא שלו נכחה בזמן המריבה ואמרה לי מה את כל הזמן רבה איתו עדיף שלא תדברו. אתם לא צריכים לדבר אם זה רק מריבות, אני חושבת שהיא יעצה לו לא לדבר איתי ובגלל זה כל המריבות ממשיכות אז קמתי ולקחתי את הדברים שלי והלכתי לאמא שלי. אני רוצה להתגרש ממנו כי אני חושבת שאי אפשר לתקן את הקשר הזה.

נ:ב- הוא רוצה עוד ילדים, מה שאני מסרבת כרגע בגלל השלום בית.

אשמח לשמוע את דעתך ומה עליי לעשות בנידון???!?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מקרה עצוב, אבל אני חושב שיש מה לעשות,

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן