שכר ועונש בעולם הזה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/01/22 21:01 כט בטבת התשפב

שאלה

היי שלום כבוד הרב, שמי שרה.

לפני כמה חודשים הייתה לי חברה שעשתה לי מאוד מאוד רע ופגעה בי, ובעקבות הדברים הרעים שעשתה לי התחלתי להרזות ולהיות בתת משקל ולהיות מטופלת בפסיכולגית- קיצור ממש עשתה לי רע היום ברוך ה׳ אחרי הרבה תפילות אנחנו לא בקשר ואני מרגישה יותר טוב ויותר בריאה.

ותמיד היו אומרים לי מידה כנגד מידה ושבסופו של דבר היא תעבור מה שאני עברתי.

אבל כיום אני שומעת ורואה שטוב לה ושהיא בזוגיות והיא מאושרת ואני לא מבינה איך טוב לה אחרי כל הרע שהיא עשתה לי? וזה תמיד ניראה שרק לי לפעמים יש געגוע ושאי בכלל לא אכפת לה.

אני לא מבינה איך היא מאושרת בחיים וטוב לה והיא פורחת בזמן שאני לא

תשובה

שלום

שכר ועונש, וכן 'מידה כנגד מידה' זה לא דבר שקורה בהכרח בעולם הזה ובאופן גלוי וברור לעינינו.

אם זה היה קורה בצורה כל כך פשוטה האם מישהו היה מעז לחטוא? ודאי שלא. ואז לא היה שום ניסיון וחכמה ללכת בדרך האמת והישר.

יש הרבה חשבונות של שכר ועונש. יש עולם הבא, ויש דברים שהקב"ה משלם בהמשך, ויש תשובה, ויש התחשבות בשוגג או באונס ובנסיבות.

כללו של דבר, הקב"ה בוודאי דיין אמת, אבל זה דין אלוקי ולא משהו שעובד לפי העיניים שלנו והחשבונות וההבנה שלנו.

יש לי המלצה ובקשה ממך - תשתדלי להרפות ממנה (ואם צריך אל תתביישי לבקש עזרה ממישהי חכמה בעניין הזה). את עסוקה המון בה ובמה שהיא עשתה, ואני מרגיש שזה גורם לך עוד יותר לסבול. תמצאי את הדרכים להשקיע בעצמך, לשמוח במה שאת עושה ובטוב שיש בך.

זה לא להיום עדיין, אבל נראה לי שיום אחד אפילו תוכלי למצוא את הכוחות ליצור איתה קשר ולהגיד לה מהלב עד כמה היא פגעה בך, ואפילו להגיע למצב של סליחה ושל חידוש הקשר, אבל דבר בעיתו מה טוב.

בע"ה בהצלחה רבה