שכפול מפתח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/11/21 20:51 יג בכסלו התשפב

שאלה

שלום הרב,

אני מדריך בסניף בני עקיבא ויש לנו כניסה לסניף דרך שער קדמי של בי"ס שצמוד אלינו שבו יש דרך ישרה ורגילה (כניסה לאנשים נכים, אופניים וכו'...) ויש עוד שער אחורי ששם יש כניסה של עפר שלא מאפשרת את הדברים שכתבתי לעיל.

לפני כמה חודשים הגיע אלי מפתח של השער לבי"ס דרך הקומונרית, שכפלנו כמה חברים את המפתח כדי שנוכל להיכנס דרך השער הקדמי (של בי"ס).

בעת ששכפלנו לא חשבנו אם זה מותר או אסור.

האם להשאיר אצלינו?

האם מותר לשכפל עוד?

תשובה

שלום

גם לגבי מה ששוכפל וגם לגבי שכפול עוד, צריך לשאול את הנהלת בית הספר.

נראה לי הכי יעיל שהקומונרית תשאל אותם אם באופן עקרוני זה אפשרי שיהיו לצוות עוד מפתחות חוץ משלה, ואם כן, למי? (כי ברור שזה לא טוב שהרבה מפתחות יסתובבו).

לפי התשובה שלהם תנהגו, הן ביחס למה שכבר שוכפל והן לגבי השאלה אם אפשר לשכפל עוד.

כל טוב