שכנוע ההורים בנושא חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/02/13 09:04 כג בשבט התשעג

שאלה

בוקר טוב! :)

אני נמצאת בקשר רציני כבר שנתיים, כמובן שאנחנו שומרים נגיעה והכל..

תכננו להתחתן בעז"ה עוד שנה, לאחר שאסיים את השירות הלאומי.. אבל ההורים שלי מתנגדים, ומסכימים שאתחתן רק עוד 3 שנים.. הם מאוד אוהבים את הבחור, אבל הם טוענים שאנחנו צריכים קודם ללמוד, למצוא עבודה, לחסוך כסף לבית וכדומה..

הם בסה"כ מפחדים עליי, ואני מבינה את הפחד הזה, הם ההורים שלי וזה בסה"כ בא מדאגה.. אבל אני חושבת שנוכל להסתדר.. חייל שמתחתן מרוויח היום 4,000 ש"ח, ואני גם אוכל למצוא בעז"ה עבודה במקביל ללימודים..

לא רבנו על הנושא ח"ו, ניסיתי לשכנע אותם.. אבל לא כ"כ הצלחתי..

מה אני יכולה להגיד להם כדי שהם ישתכנעו?

תודה רבה רבה ושבוע טוב ומבורך! :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מורכב ותלוי במציאות המיוחדת של כל זוג.
מצד אחד, יש להורים שלך חשש מוצדק שחתונה (ובהמשך ילדים!) בגיל צעיר תמנע מכם התפתחות נאותה בלימודים והתבססות כלכלית. קשיים אלו עלולים ליצור בהמשך תיסכולים ומתחים שיעיבו על הזוגיות שלכם.
מצד שני, קשר קרוב של שני צעירים בגיל הזה בלי להתחתן עלול להביא לנזקים שתוצאתם הריסת הקשר וסיומו: יש קושי עצום בשמירת נגיעה שעלול לגרום לנפילות שיביאו מתחים חדשים ביניכם. יש גם חשש לכעסים ומתחים אחרים כתוצאה מהמשך הקשר בלי לממש אותו בחתונה.
עליך לדבר עם ההורים שלך גם על החששות הללו שאסור להתעלם מהם.
נראה לי שאם אתם מספיק בוגרים ואחראיים ובשלים להתחתן כדאי להתחתן בעוד שנה ולא להמתין עוד שלש שנים.
כדי להגיע להחלטה ברוח טובה עם ההורים וליצור הבנה יש מקום לערב גורם שלישי:
קרוב משפחה; רב שמקורב למשפחה; איש מקצוע - יועץ, פסיכולוג, עובד סוציאלי וכד'

בהצלחה!