שכחתי לעשות משהו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 16:45 כח באב התשעט

שאלה

יש מתפלל מבוגר בבית הכנסת שבו אני מתפלל שמתקשה קצת בהליכה אז אני עוזר לו מידי פעם, קרה אמש שאמרתי לו שאני אחזיר אותו באותו יום ופשוט ברח לי מהראש והלכתי הביתה, מאז אני מרגיש רע עם עצמי ואני אפילו לא יודע מי החזיר אותו, אני לא מפסיק לחשוב על זה ואני רוצה לדעת מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לסייע לו. ויישר כוח על הרצון לתקן את מה שלא עלה יפה, בשוגג.

בראש ובראשונה - לבקש את סליחתו. זהו הדבר הנכון לעשות, כיוון שלעולם צריך לפייס את חברו על דברים שאולי פגעו בו. זה גם יפתח ביניכם קשר עמוק יותר.

והתיקון השני - לעשות מעין ״תשובת המשקל״ ולקבל על עצמך לעשות משהו למענו, או למען מישהו אחר, לטובת התיקון.

כל טוב ויישר כוח