שכחתי להניח תפילין - איך לתקן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/03 18:33 ח בתשרי התשסד

שאלה

1) מה לעשות אם שחכתי לסיים משניות לעילוי נשמת מישהו, עד השלושים?

השלושים כבר נגמרו לפני מספר חודשים(אני חושב שאני עדיין בתחום השנה).

מה לעשות? איך לכפר?

2)איך לכפר אם שכחתי להניח תפילין? (לא היה לי מניין- התעוררתי מאוחר, ואח"כ שכחתי להתפלל ולהניח תפילין...)

תודה רבה הרב,

וגמר חתימה טובה!

תשובה

בס"ד

[1- ]סיים את המסכת לפני השנה וקבל על עצמך "בלי נדר" עוד מסכת לכפר.
[
2- ] אם לא היה לך מנין - זה כמובן לא סיבה לא להתפלל ולהניח תפילין. אבל אתה צריך למצוא את מקור הענין ולטפל בו. אם התעוררת מאוחר בגלל שישנת מאוחר. טפל בשורש הבעיה. קבל על עצמך לישון מוקדם.

אם התפילה שלך היא בלי כוונה ולכן אתה מתפלל בלי חשק. טפל בענין הכוונה ויש כאן באתר כמה תשובות על זה.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19899

וכן על זה הדרך חפש את שורש הבעיה וטפל בה.

שנה טובה גמר חתימה טובה