שיתוף בגדים עם אחותי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/09/18 09:45 יב בתשרי התשעט

שאלה

אני יודעת שכביכול זוהי שאלה קצת מצחיקה, אבל זה באמת טורד אותי ואני לא יודעת מה לעשות.

אחותי ואני באותה מידה, אז לגיטימי שנקנה בגדים ביחד ושנשתתף ביחד בבגדים.

אבל היא מזיעה הרבה, וריח שנצמד ונדבק לבגדים, ככה שאחרי כל בגד שהיא לובשת, חובה לשים אותו בכביסה, מה שהורס את הבגד ומקצר אותו, בנוסף היא גם לא כל-כך מודעת לעניין...

אני ממש ממש לא רוצה לפגוע בה, אבל באמת שאני פשוט לא רוצה כבר להביא לה מהבגדים שלי, ואין לי מושג איך להגיד לה את זה בלי לפגוע בה.

תשובה

שלום וברכה,

את שואלת שאלה חשובה בנושא פגיעה בזולת.

איך לומר לאדם משהו מבלי לפגוע בו.

ראשית, נסי לחשוב האם זה באמת מפריע לך.

לפעמים אנחנו מאוד מקפידים על הזולת סתם. גם אם הבגד מריח לא טוב, ועובר כמה כביסות, האם באמת זה נזק כל כך גדול, או שהוא שווה את ההזדמנות שאת עושה חסד עם אחותך, ולא פוגעת בה.

שנית, אם את חשה שהחסד הזה קשה בעבורך, ויוצר לך נזק כלכלי או לא מתאים לך מכל סיבה אחרת. הייתי מציע לגשת אל אחותך ולומר לה במילים שלך:

"את יודעת שאני מעריכה ואוהבת אותך מאוד. יש איזו נקודה שאני מרגישה מספיק בנוח לפנות אלייך לגביה. בשנים האחרונות אנחנו ביחד בבגדים. והרבה פעמים יוצא שאני לוקחת בגד שבדיוק את רצית או ההפך. והייתי שמחה שמצד הפרטיות שלנו כל אחת תשתמש בבגדים שלה, וכך לא ייגרם תחושה שבדיוק הבגד שרציתי לא נמצא. האם יתאים לך אפשרות כזו?"

ייתכן שבניסוח כזה (עם שינויים קלים) היא תקבל את הדברים מבלי להיפגע בכלל.

בהצלחה רבה,

הלל