שירת נשים בטלפון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/09/17 19:10 יא באלול התשעז

שאלה

בשלושת השבועות השנה החלטתי שאני אקפיד הרבה יותר על לא לשמוע מוזיקה מאשר בשנים לפני. וזה היה ממש קשה, אבל עמדתי בזה, ברוך השם. החלטתי ללכת עם זה עוד צעד. למחוק מהטלפון שלי את כל המוזיקה שלדעתי ה' לא היה רוצה שאני אשמע. זה לא רק שירת נשים ושירים עם מילים גסות, זה עוד צעד. מחקתי את כל השירים שהיו בהם מילים בלועזית. נשארתי מ1000 שירים בטלפון עם פחות מ50. זה היה לא כל כך קשה בהתחלה, אבל זה נהיה יותר קשה עם הזמן. לא יודע למה, אבל למוזיקה בלי מילים יש פחות השפעה לטובה על מצב הרוח שלי מאשר למוזיקה עם מילים. אבל עם זה הייתי יכול להסתדר בלי בעיה אם לא הייתה את הבעיה האחרת, שאני לא כל כך מבין למה אני עושה לעצמי את זה. שאלתי פעם את הרב שלי מה דעתו על שירת נשים בטלפון והוא ענה בצורה לא כל כך חד משמעית. הוא אמר שהוא בעצמו לא שומע, אבל לילדים שלו הוא לא אוסר לשמוע אם הם רוצים. אבא שלי הוא חרדי, והוא גם שומע שירת נשים ברמקולים. יותר מזה, גם הרב עובדיה בעצמו אמר שהוא שומע שירת נשים. אם אני לא טועה, הגדר בהלכה הוא גם די מעורפל. מה ששמעתי ממישהו שאני סומך עליו, מותר לשמוע שירים של מישהי שאתה לא יודע איך נראית. דעות אחרות ששמעתי, זה שאסור לשמוע שירים דווקא של מישהי שאתה מכיר, או דווקא אם עולות לך בדמיון הפנים של מי ששרה. בכל מקרה, לקחתי על עצמי יותר מכל הדעות האלה, כי רוב השירים שאני שמעתי היו של זמרות שאני לא יודע עליהן כלום ואף פעם לא ראיתי תמונה שלהן. מצד שני, אם אכן יש איזה כוח קסם ללשמוע את הקול של האישה שרה באוזניות - אז אולי הקסם הזה בעצמו מעיד על זה שהוא לא כל כך נקי?

אני רוצה לשמוע את הדעה של הרב בעניין, האם אני עושה הכל נכון? האם יש עניין להמשיך ולייסר את עצמי?

תשובה

שלום עליך.

ראשית אל תייסר את עצמך. אשריך שאתה מקבל על עצמך להתקדם בתחומים שונים.

לגוף השאלה - יש פוסקים שהתירו לשמוע שירת אישה שאינו מכירה אם שומע ממכשיר חשמלי (רדיו, פלאפון וכיו"ב), ויש שהחמירו גם בזה.

לכן, למרות שגם בזה יש מקום להחמיר לכתחילה, אם יש לך צורך נפשי גדול בכך, אתה יכול להקל.

כל טוב