שירת בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/11 14:51 כט בסיון התשעא

שאלה

ביקשו ממני לשיר בטקס . אני יודעת שלבנות אסור לשיר מול בנים ויודעת שיש המקלים ויש המחמירים. בטקס אני לא שרה לבד ,איתי יש עוד 4 בנות,3 בנים ו3 נגנים/נגניות...

רציתי לדעת האם מותר לי לשיר בטקס הזה? אני ממש מבולבלת...

שבת שלום :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר להקל על פי עקרון שנקרא "תרי קלי" - כלומר אין איסור לגברים לשמוע אישה שרה כשהקולות מעורבים.

לרוב הדעות הופעה של אישה לפני גברים היא בלתי אפשרית מבחינת הצניעות גם כאשר שרים יחד.

ההיתר של "תרי קלי" נועד למציאות של שירה משותפת כמו בזמן תפילה או זמירות, או בשירה בארועים שונים, אבל לא לאפשרות של הופעה לפני גברים.

יש חברה דתית 'שמותחת' את ההיתר הזה גם לאפשרות של הופעה בצוות מעורב לפני קהל. כך עשו בזמנו בצוות הווי של בני עקיבא.

שורה אחרונה: גם אם מצאנו בחלק מקהילותנו שמאפשרים שירה בצוות הכולל בנים ובנות לפני קהל מעורב, קשה מאוד למצוא לכך הצדקה הלכתית.