שירים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/07/19 14:19 כא בתמוז התשעט

שאלה

היי אני שמעתי איזה שיר ונורא אהבתי אותו אבל הבנתי שהוא שיר של נוצרים.. עכשיו השאלה אם מותר לשמוע אותו אם מדובר שם בכללי על אמונה ומוזכר שם פעם אחת האל בלי השם של ישו, ואני לא חושבת בכלל על הנצרות מבחינתי אני מתייחסת אל זה לאלוקים שלנו..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השיר הוא כנראה כללי ולא מיוחד לדת הנוצרית (על פי דברי השאלה), אבל אצל הציבור הוא נתפס כשיר נוצרי, כך שיש חשש שאנשים ישמעו אותך שומעת או שרה את השיר הזה, ויאמרו חלילה שאת מאמינה בכך. לכן למרות שאין זה כוונתך ואת מאמינה בקב"ה - אלוקי אמת, בכו"א יש כאן חשש של מראית עין והוצאת שם רע. על כן ראוי להמנע מלשמוע או לשיר שיר זה.

ברור שאם אמנם השיר מזוהה עם דת אחרת אין לשיר אותו ואפילו כמנגינה אין לשיר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ