שירים בקדושה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/09/12 12:11 יב בתשרי התשעג

שאלה

האם יש בעיה הלכתית בלשיר בקדושה או בברכות קריאת שמע תוך חזרה על המילים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקהל יכול לשיר את פסוקי התפילה. מתעוררת בעיה כאשר יש חזרה על מילים ובתוכם שם ד'. מפני שאם חוזרים על חלק מהפסוק תוך אמירת שם ד', זו נשיאת שם ד' לשוא.

לגבי הדינים של החזן, אני מצטט מתוך שעור של הרב א. מלמד: "אסור לחזנים לכפול את המילים בברכות ובקדיש, משום שיש בכך שינוי ממטבע שתיקנו חכמים. ואם כפילת המילים יצרה שינוי במשמעות הברכה, הרי שאותן המילים נחשבות להפסק, וצריך החזן לחזור על הברכה מתחילתה. ואם אין בכך שינוי משמעות, בדיעבד אינו צריך לחזור על הברכה, מפני שלא הפסיק בעניין אחר (וע' באג"מ או"ח ב, כב, יבי"א ו, ז).
בתוך
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2556