שירות לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/12 01:39 ו בטבת התשעב

שאלה

שלום

אני צריכה לבחור עוד מעט לאן ללכת לסיירות של שרות לאומי אבל יש לי שאלה שממש מציקה לי-למה בעצם לחרדים יש בעיה כל כך גדולה עם שירות לאומי עד שזה מגיע ליהרג ובל יעבור?? וזה רבנים חשובים אמרו שכל הציבור סומך עליהם..

אני כן רוצה ללכת לשרות לאומי כי אני מרגישה שזה יעזור לי בחיים הנתינה הזאת ובאמת ישפיע עלי לטובה ואני ילמד מזה דברים חשובים לחיים אבל לפני שאני יעשה את הצעד הזה אני רוצה להיות בטוחה בו במאה אחוזים אז אני ממש ישמח אם תהיה לרב תשובה על זה

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השרות הלאומי מקובל על הרבנים מהמגזר הדתי לאומי שרואים בציונות מהלך אלוקי ובמדינת ישראל את "ראשית צמיחת גאולתנו".

ההתנגדות לשרות לאומי אצל החרדים היא חלק מהתנגדות כללית לשותפות בתהליך הציוני ובמדינת ישראל. משום כך הם מסתייגים גם משרות צבאי אצל הבנים.

הפתרון עבורך הוא ללכת בדרכי אבות. אם את שייכת למגזר החרדי ואלו הרבנים שלך עליך ללכת בדרכם.

אם אינך שייכת למגזר החרדי, את יכולה לסמוך על רבנים רבים וחשובים בציבור הדתי לאומי שתומכים בשרות הלאומי. תצטרפי לשרות הלאומי בלב שלם בהכרה שזו הדרך שלך לעבוד את השם במשך השנה - שנתיים הבאות.

בהצלחה באשר תפני!