שירות לאומי במקום שההורים לא רוצים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/10/02 14:22 ד בחשון התשסג

שאלה

בעזרת ה'.ד' חשוון התשס"ג.

שלום כבוד הרב,

אני בכתה י"ב ושנה הבאה בעז"ה אעשה שירות לאומי. ייתכן וארצה לעשות שירות לאומי במקום שמסוכן בעיניי הורי ורציתי לשאול אם אני צריכה לעשות מה שאני ארצה או להקשיב להוריי.

אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאמצא את המקום "המסוכן" את המקום הנכון ביותר עבורי לעשות שירות.

אשמח לקבל את תשובתך בהקדם.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

יש אפשרות לעשות שירות לאומי גם במקום שהוא טוב להורים.
רק אם ההורים מונעים מהאדם לקיים מצוה בכל דרך שהיא הוא נקלע לשאלה "דברי אלוקים ודברי ההורים דברי מי שומעים?"
אבל כשאין מציאות כזו. כשאת יכולה לעשות שירות לאומי במקומות אחרים שהם לא פחות חשובים מבחינת התרומה לעם ישראל. כשאת בדרך זו תורמת גם להוריך. מה טוב?

ראי - מצות החסד של האדם היא הולכת במעגלים. מצווה לגרום חסד קודם להוריך ואחר כך למשפחתך ואחר כל לעירך ואחר כך ליותר רחוק. "מבשרך אל תתעלם" "עניי עירך קודמים" וכו'.

ראי עוד על התנגשות בין הורים לילדים
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15170
ראי עוד על ענין שירות לאומי בכלל
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1745