שירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/02/13 10:02 ח באדר התשעג

שאלה

שלום,

אשמח מאוד לעזרה בהקדם בבקשה, אני מעוניינת לדעת האם את רואה קשר בין השיר "תפילה אחרונה" של אורי צבי גרינברג לאירועים ספציפיים או ארמזים אחרים מהמקורות.

תודה רבה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הייתי שמח להשיב לך, אבל תחומי עיסוקי בתורה והלכה לא כוללים את שירי אצ"ג.

לא נראה לי שהשאלה שלך שייכת למסגרת של 'שאל את הרב'. שאלה זו מתאימה למי שעוסקים ומבינים בספרות עברית.

מכל מקום פטור בלא כלום אי אפשר:

כל הבית הראשון בזיקה לפסוק: "כי האדם עץ השדה" דברים כ; יט

"אל נא תעקרנו" "עת ללדת ועת למות עת לטעת ועת לעקור נטוע". קהלת ג; ב

החתימה "מחה שלש אותיות" רומזת לפסוק: "בלע המות לנצח ומחה א-דני ד' דמעה מעל כל פנים"...
ישעיהו פרק כה; ח

המושג גבהות מצח קשור לישעיהו ג; טז "גבהו בנות ציון"...
ולסיפור על עוזיהו בדברי הימים ב פרק כו פסוקים טז יט "והצרעת זרחה במצחו"...