שיער פזור

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/06/07 10:31 כא בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב , יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אבל גם מפחידה אותי.

שנים הסתובבתי עם השיער שלי כשהוא פזור , עד ששמעתי כי יש אומרים שזה לא צנוע.

אני לא מבינה למה.

וגם , אם זה מושך..אני פשוט לא יכולה לסבול את השיער שלי בשום צורה אחרת. האם עדין זה אסור? ואם יהיה לי שיער קצר , זה יהיה מותר?

הרי במילא עוד כמה שנים אני אתחתן בע"ה אז למה להתחיל לסבול כבר מעכשיו?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום,

לא צריך לסבול גם בעוד כמה שנים.
תהליך של למידה והפנמה הוא הליך ערכי ועקרוני במימד ההבניה של הקשר שלנו לתורה.
לענייננו, יש דעות שלא רואות בשיער פזור איסור של צניעות. לכן, אל לך למהר ולהתמלא ברגשות של אשם ואי עמידה בחובות הרוחניות שלך.
אכן, לדעות רבות, צניעות פירושה תנועה נפשית פנימה. לכן, יש מי שראה בשיער פזור מימד של חוסר צניעות. והכל תלוי גם בצורת הפיזור, בהופעה הכללית.

בירורים כאלה צריכים להעשות מתוך מנוחת הנפש ובשלווה פנימית.

הרבה ברכה ואור,

שי