שיער פזור לרווקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/09 00:17 ד בסיון התשסט

שאלה

כמה ידידות שלי סיפרו לי שאסור לאישה גם אם אין היא נשואה ללכת בשער פזור לגמרי הן אמרו שצריך לאסוף אותו או לשים סיכה ואם לא זה מראה פרוץ ולא צנוע- לא מדובר בבנות מחמירות במיוחד.. אך הן שמעו או קראו מפיהם של כמה רבנים שהן אינן זוכרות את שמם..

אני באופן אישי נוהגת ללכת בשיער פזור ומעולם לא שמעתי על כך וכשסיפרו לי זה נשמע לי מאוד משונה אבל החלטתי לברר אם זה אכן נכון ואם יש סיבה מיוחדת?..

אשמח מאוד אם תעזרו לי

תודה רבה! תזכו למצוות!!

תשובה

שלום

המגן אברהם כתב שראוי שרווקות ילכו עם שיער קלוע (או קוקו). אך יש עדות שנהגו שרווקות הלכו עם שיער פזור, ויש כאלה דעות גם באחרונים.

הכלל הוא- אם זה אינו נהוג בקהילה, ראוי לאסוף את השיער ולא לפרוץ גדר, אך אם נהגו ללכת עם פזור, ניתן להקל.
אך בכל אופן, לא להיראות כאילו כל אשיותך מתחילה ונגמרת במראה החיצוני, דהיינו- ללכת בצניעות.

כל טוב