שיעור מעורב גברים נשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/06/02 09:03 ו בתמוז התשסב

שאלה

בישוב בו אני גר מתקיים מדי שבוע שיעור בנושאים תורניים לעילוי נשמת יהודי צדיק, בשיעור משתתפים בחורים ובחורות וכן נשואים ונשואות ,אין מחיצה אבל יושבים בנפרד. האם מותר להשתתף בו? האם עלי לבקש מחיצה אם היא "מעכבת"?

תשובה

בס"ד

אם השיעור הוא על דעת רב המקום והאוירה אינה של קלות ראש - אתה יכול להשתתף בשיעור. שב בפינה הרחוקה מנשים והקשב לשיעור. כל זאת באופן שהגברים\בנים לא יושבים באופן שהם יושבים מול הנשים\בנות.

ודאי וודאי שהיה ראוי שתהיה מחיצה של ממש. ושמעתי ממו"ר אבי שליט"א שעדיף שיעור רק של נשים או רק של גברים. ואע"פ שיבואו פחות - כך יש יותר קדושה והתועלת של השיעור רבה יותר.
משל למה הדבר דומה?
יש זורע באדמה מאה גרעינים וצומח מהם רק שתיל אחד או שנים. ויש זורע חמשים וכולם צומחים.
כך שיעור שניתן ביתר קדושה פועל יותר בנפש לקרב את האדם ולדבק אותו בבוראו.

אבל שאלתך לא היתה איך לארגן שיעור. שאלתך היתה האם ללכת לשיעור שכבר ניתן. לכן התשובה היא שזה עדיף מלשבת בטל.

אמנם אם המציאות הזו מפריעה לך בהרהורים וכד' - עדיף שתשב בבית ותקרא תהילים ולא תהרהר הירהורי עבירה קשים.