שאלה
שלום וברכה,
מהו השיעור המדויק של סוכר שעלי להוסיף לקילוגרם קמח בכדי שברכת הלחמניות תהיה מזונות?
תודה וברכה!!
תשובה
בס"ד
שלום רב,
יש בענין הבדל בין אשכנזים וספרדים.
לספרדים די במתיקות מועטה שמבדילה בין לחמניה זו ולחמניה רגילה.
לכן אצל ספרדים די במידה מסוימת של סוכר או מי פירות.
לאשכנזים צריך שתהיה מתיקות ניכרת - טעם של עוגה ממש.
לכן צריך להשתמש במי פירות ללא כל תוספת מים.
עם זאת כאשר קובעים סעודה חייבים בכל מקרה ליטול ידיים ולברך המוציא וכו'
עיין פרטי הדינים בתשובות להלן:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=4369
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=9229
http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=115927