שיעורי דת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/11/18 07:16 כב בכסלו התשעט

שאלה

יום טוב כבוד הרב.

הכרתי אדם חכם, חילוני, לא מאמין, אך עם ראש פתוח. הוא הסכים ללכת איתי לשיעורים בנושא דת ואמונה.

האם יש לך עצות לגבי גישה מומלצת איתו בנושא האמונה? אני מרגישה שהמון מונח על כתפיי וחוששת להזיק לו, או לא להצליח לקרב אותו ליהדות.

(עניין נוסף- אם יתחיל לשמור מצוות, הדבר יכול חס וחלילה ליצור פירוד ולפגוע בשלום הבית).

האם תוכל בבקשה להמליץ לי על שיעורים באזור באר שבע? שיעורים עמוקים ולא שטחיים, שמערבים שאלות מוסריות ולא מציגים את הדת בצורה מרתיעה.

תודה רבה רבה.

תשובה

שלום.

אשרייך על הרצון לקרב את ישראל לאביהם שבשמים.

קשה לייעץ מרחוק על גישה, כי זה מאוד תלוי באישיות המדוברת, ולכן זה צריך להיות מול מישהו שמכיר אותו או שלפחות ישמע עליו בצורה מפורטת.

מה שאני כן יכול להמליץ זה, שזה לא יהיה מוטל בפועל עלייך, כי קשר בין בחורה צעירה לגבר, שלא למטרת נישואין, ובמיוחד אם אני מבין נכון שהוא כבר נשוי, זה לא דבר ראוי ונכון.

לכן אני מציע לחבר אותו למי שיוכל לעשות זאת בצורה המתאימה.

לגבי באר שבע, לפי מה שאני מכיר, כדאי לפנות ל'בית מוריה' (חפשי בגוגל) ולרב שמעון כהן שמוביל את בית מוריה. הוא ידע לתת את המענה המתאים.

בהצלחה רבה