שיעול ביום כיפור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/17 08:16 יב בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

אני אסתמטית ובשבוע האחרון התקררתי ואני סובלת מקוצר נשימה ושיעול טורדני. בשביל הקוצר אני צריכה לקחת שאיפה ממשאף חזק (עם סטרואידים) שאחריו חייבים לשטוף את הפה (הנחיות כל רוקח עד היום, מכיוון שנותרת אבקה בפה כתוצאה מהשימוש שכנראה הכרחי לסלקה. אז השאלה הראשונה היא אם מותר לי להשתמש במשאף גם בצום. נראה לי שאני חייבת אחרת זה מצב מסוכן..

בנוסף בעקבות ההתקררות יש לי שיעול טורדני עשרות/מאות פעמים ביום, והדרך היחידה להקל על זה היא לשתות מים במהלך היום (זה קצת משחרר את הליחה שכנראה גורמת לשיעול). האם מותר לי לשתות מים וכמה? התקף שיעול בלתי נגמר גורם לי סבל אמיתי.

אודה לתשובה מהירה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית את צריכה להתייעץ עם רופא ולקבל ממנו הנחיות רפואיות .

יש להבחין בין הנחיות הקשורות לעצה טובה ולהנחיות הקשרות לפיקוח נפש ומצילות חיים.

הנחיות הקשרות לפיקוח נפש שהם מצילות חיים או מונעות סיבוכים עתדיים וכדומה את חייבת לשמוע לדעתו של הרופא.ואסור להחמיר או להקל ראש במה שהרופא אומר. (מפני שזה לא הקל בהלכות יום הכיפורים אלא החמיר בהלכות פיקוח נפש )

והנחיות שהן בגדר המלצה טובה או עצה וכדומה את לא חייבת לשמוע לרופא.

דבר שני את מכירה את עצמיך ואת התקפי השיעול ואת יודעת יותר מכל אחד מה יכול לעזור לך.

ולכן אם התקפי השיעול יכולים לגרום לחנק ח"ו את צריכה לעשות הכל על מנת שלא להגיע למצב של פיקוח נפש .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.