שיניים של נפטר ועוד פריטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/05/11 12:45 יח באייר התשעא

שאלה

אבי היקר ואהוב נפטר לפני כ- 10 חדשים. בין חפציו מצאתי קופסא ובה מספר שיניים וכן תבנית גבס של שיניו שהוכנה במסגרת טיפול שיניים.

מה עליי לעשות עם פריטים אלו?

בנוסף, לאחר הקמת המצבה לקחתי את שלט הפלסטיק הזמני שהוצב על קברו, כיוון שהיה זרוק ליד הקבר. מה עליי לעשות עפ פריט זה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אברים של אדם - וגם שיניים תותבות נהגו לקבור. לאו דווקא בקבר המקורי של הנפטר, אבל לקבור באדמה.

תבנית הגבס לא קשורה לענין ואפשר לעשות בה מה שרוצים או לזרוק לפח.

השלט ששימש סימון זמני – הכי נכון להמשיך להשתמש בו לאותה מטרה, לכן כדאי למסור אותו לחברת קדישא (אפשר שהוא גם רכוש חברת קדישא ומשום כך חובה להשיב אותו להם).