שיניייים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/12 23:16 כו בטבת התשעב

שאלה

שלום רב

אני במצוקה...אין לי מושג מה לעשות אשמח לעזרה

ביום ראשון חלמתי שאני נימצאת אצל רופא שיניים והוא עושה לי סתימות ראיתי בחלום שיש לי שינים יפות ולבנות.

ביום חמישי חלמתי חלום ממש מוזר שאיזה מדעי מזריק חומר לחניכיים ריקות (בלי שיניים) וראיתי שן צומחת..(לא שיניים שלי)

אתמול בדקתי כל מיני פירושים על החלום של שינים וראייתי דברים לא טובים!

חשבתי על זה קצת בלילה ופחדתי שלא אחלום שוב על שיניים

והשיא שלמחרת בבוקר בערך 6 וחצי בבוקר או 7 בבוקר(יום שבת)

חלמתי בבירור שמתנדנדת לי השן ואז שכבה ממנה נופלת לי.

אני לא יודעת מה לעשות אין לי מושג מזה הטבת חלום עד מתי אפשר לעשות את זה? אם חלמתי את החלום יום שבת בבוקר עד מתי אפשר לעשות הטבת חלום?

וומתי אפשר לצום?.....ומה החלום אומר?.......

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכל ענייני החלום אין משמעות אם מוטרדים מכך לפני השינה. העובדה שבדקת פרושים על חלום של שיניים, ופחדת שמא תחלמי על כך - היא היתה הסיבה הברורה לכך שחלמת.
בספרים כתוב שכל ההתיחסות לענייני חלום היא כאשר דברים אלו לא העסיקו את המחשבה שלנו במשך היום.

אם למרות הכל את מאוד מוטרדת ולא נרגעת, את יכולה לעשות הטבת חלום באמצעות ברכת כהנים או בפני שלשה.

ועייני גם בקישורים הבאים:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=238528

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=252750