שינוי שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 12:08 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום וברכה

רוצה לשאול לגבי פנייה שלי לרב לשינוי שם עקב הרגשה של חסימות וקשיים בחיי

פניתי לשני רבנים כדי לקבל עצה לאיזה שם לשנות את הקיים וכל אחד מהרבנים יעץ לי משהו אחר.(.חייבת לציין ששני הרבנים הם אנשים מכובדים האחד רב מוכר וידוע והשני הוא חבר טוב של אחי הבכור)

יתכן שלא פעלתי נכונה כשפניתי לשני רבנים אך זה כבר נעשה וזה השאיר אותי בספק .

אוסיף ואומר שרב אחד הציע לי לשנות את האות האחרונה של השם ממרים למירה

הרב השני הציע להוסיף את השם אפרת ...מרים אפרת

בכל מקרה מה עליי לעשות במקרה כזה?

בברכה

ותודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל שינוי שם צריך להעשות לאחר שינוי במהות האדם. אם אדם שינה את מהותו בדבר מסויים יכול להגדיר כעת שיש לו שם אחר. אבל השם עצמו ללא שינוי במהות אין לו משמעות. לכן תשתדלי לעשות דברים טובים יותר, עזרה לזולת וכו', כל אחד יודע במה הוא יכול להשתנות לטובה, ואז יש מקום לשינוי השם. השם מרים אפרת הוא שם ראוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ