שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/20 12:01 ד בטבת התשפ

שאלה

שלום רב שמי ...בת 28 אוטוטו.

אני מרגישה שתקופה ארוכה המזל שלי חסום. בכל תחום.

מדובר על מצב שנמשך כמה שנים.

אני מנסה במשך 3 שנים למצוא עבודה יציבה וזה לא הולך ואני לא בררנית ימנסה בכל תחום למצוא את מזלי וזה לא הולך.

הזיווג שלי עזב אותי ולא הולך לי בתחום הזה בכלל למרות שאני מנסה ומנסה ההצעות נורא לא מתאימות ולאחרונה גם את זה.

הבריאות רופפת וכל המצב משפיע על השלום בית.

יותר מכל מה שהכי מפריע לי זה שלא מצאתי את הזיווג שלי. הייתי בטוחה שהבחור שיצאתי איתו זה זה.

אני בוכה לה' בדמעות אני זועקת ומתבודדת ודבר לא משתנה.

אני אובדת עצות עברתי תקופות קשות בחיים אבל מצב כזה שפל לא זכור לי עד כדי כך.

יש לי שני שאלות:

1.התייעצתי עם רב מסויים שאמר לי להחליף את השם( ואכן לפני 3 שנים הייתי אצל הרב איפרגן שאמר לי שהשם שלי לא טוב) הרב אמר לי להחליף לגמרי ולא רק להוסיף כי דבר לא ישתנה.

השם שנבחר הוא איילה למרות שרציתי את השם מיה שיהיה כמה שיותר קרוב לשם שלי המקורי.

רציתי לדעת מה הרב חושב על זה? האם להוסיף או לשנות לגמרי והאם השם איילה יותר טוב מהשם מיה?

2.בעברי לצערי הרב כשהייתי רוצה משהו מסויים הייתי בלהט הרגע מבקשת משהו מבורא עולם ונודרת לעשות אחכ משהו למענו וכמובן שאחכ לא הייתי מקיימת כי ככה טבע האדם ואין יום שאני לא מכה על זה חטא!!

מרוב ככ הרבה פעמים שעשיתי את זה אני לא זוכרת מה נדרתי מתי למה וכמה ושמעתי את הרב יגאל כהן מדבר על זה שלא משנה כמה אדם יתפלל אם הוא נדר ולא קיים התפילה שלו לא תעזור.

ביום כיפור קראתי הדרת נדרים לבד בבית אני לא יודעת אם זה מספיק.

שוב אני לא זןכרת כבר מה נדרתי ומה אמרתי.

מה אני עושה במצב כזה?

אני ככ אבודה ובחיים שלי לא הרגשתי כזאת תקיעות וכאב כזה עצום.

אשמח בבקשה להתייחסותכם:)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות גדולות שייפתחו בפנייך שערים, ושימלא ה' משאלות לבך לטובה.

איני חושב שאני יכול להיות כתובת לשאלה הראשונה. איני מאמין במושג של "מזל חסום", ובוודאי שאיני מאמין בשינוי שם כמנוע לפתיחת ה"מזל החסום". שינוי שם נעשה במצבים קיצוניים מאוד של מוות וחיים, אולם נראה לי שלא טוב להשתמש בו במצבים אחרים. לכן, אם ברצונך לדבוק בדרך של החלפת שמות – טוב יותר שתפני לרב שהולך בדרך זו.

ואילו בדרך בה אני מציע ללכת עושים שני דברים – ראשית, בדרך ההשתדלות, הטבעית, מנסים לבחון בעיניים פקוחות מה אפשר לעשות, כיצד ניתן להתרומם, מה יכול לשמח אותך, איך אפשר לפתוח את השערים וכדו'. שנית – להתפלל לריבונו של עולם, שהלוא לא המזל הוא המעצב את דרכך, כי אם הקב"ה, ואליו מתפללים. זה המקור העיקרי ליציאה מה'תקיעות'.

לגבי הנדרים – יש התרת נדרים כללית שצריך לאומרה בפני שלושה. ועל ידי כך ניצלים מנדרים שלא זוכרים אותם.

כל טוב ושמחת חיים