שינוי שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/02/19 10:56 ב באדר א'

שאלה

שלום כבודו, בברכת מי שבירך, היום הלכתי עם חבר שלי במיוחד בהוצאת ספר תורה לברך על שינוי שם על מנת לתת לו הסמכה בעל פה ולא רק במשרד הפנים ובניירת הייתי שמח אם תהיה לך חוות דעת לגבי שאלתי שהיא האם זה בסדר שצויין גם שמי הפרטי וגם שם המשפחה בעת הברכה לשינוי השם, הרב שבירך אותי הוא אהוב מאוד ויודע הכל וממנו הבנתי שבהחלט אפשר גם וגם, הבנתי מרב אחר שאמר שמומלץ מאוד שאהיה נוכח בבית הכנסת ולאחר התפילה ארגיש הרבה יותר רגוע לכן אני רוצה לוודא. תודה רבה.

דוד

תשובה

ב"ה

שלום.

אמר התנא בפרקי אבות עשה לך רב והסתלק מן הספק.

לדעתי לא נכון לשאול את השאלה הזו "כדי לוודא" ..

אם שאלת כבר רב וקבלת תשובה אז מה הלאה?

ואם לא הבנת מה שהרב ששאלת אמר לך אז מצווה עליך לשאול אותו ולברר עד הסוף את התשובה עד שתרגיש שאתה נמצא בתשובה.!

תחשוב על זה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.