שינוי שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/17 09:41 כב בתמוז התשעז

שאלה

שלום,

שמי רעות, אני בת כמעט 18, ורוצה לשנות את השם הפרטי שלי.

אמרו לי שההתחלה של השם- אותיות ר ו-ע, יוצר את המילה 'רע'.

לא ממש התייחסתי ומיד אחכ הייתה לי סדרה של תקופות לא טובות בחיים שלי-כמעט יצאתי מהבית לאומנה וכו..

סבא שלי אמר לי להתייעץ עם רב לגבי השם,

חשבתי על השם 'רות' כי זה דומה לשם הנוכחי שלי וגם לרות המואביה היו תכונות טובות...

אשמח לרעיונות לשם.

תודה, רעות.

תשובה

ב"ה

שלום.

השם רעות הוא שם טוב. הוא במשמעות של חיבור ושל חיבורים גדולים."אהבה ואחווה שלום ורעות".

אם משהוא לא הולך לך בחיים אז לא ה"שם" הוא האשם. כדאי אולי לשנות את המעשים למעשים טובים יותר.

לשנות את המחשבות למחשבות טובות יותר. אני מניח שאת מכירה את השיר של בניון "מחשבות רבות בלב איש

המחשבות כולן, יש טובות יש עצובות

יש לי מכולן, מחשבות מתחלפות מחשבות

בלב כולם

מחשבות רבות בלב איש

המחשבות כולן, יש טובות יש עצובות

יש לי מכולן, מחשבות נפגשות מחשבות

בלב כולם "

יש הרבה מחשבות כדאי לך להתמקד בלחשוב טוב.!!

להביט על המציאות בעין טובה ולדון את מה שאת רואה בטוב.(לפרש את הכל לטובה) מפני שהקב"ה אוהב אותך ורוצה שיהיה לך טוב בחיים ומשום כך הוא מסבב לך המון המון הזדמנויות וסיבות שיהיה טוב ושיהיה מוצלח ואת זו שבוחרת כיצד לפרש את המציאות.

תגידי לסבא שיתן לך 2 פירושים לחיוב על השם "רעות". ותראי שבעצם השם שלך טומן בחובו המון כוח וחיבור .

חיבור לעצמיך חיבור לקב"ה חיבור לאנשים שסובבים אותך.

והכל בטוב.

תתפללי לקב"ה שיאיר לך את דרכך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.