שינוי שם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/03/13 20:41 יט בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי שרית ואני מרגישה, כי דברים "תקועים" בעבודה ובזוגיות. חברי וסובבי הקרובים נוהגים לכנות אותי שרה.

הסובבים אותי יעצו לי לשנות את שמי (ולמען הדיוק להוריד את ה-ת בשם), יש לי גם 3 קרובות משפחה ששינו את שמן (הורידו את האות ת' בשם) ומזלם שפר עליהן. האם יש דברים בגו?

קראתי שבמקרה של השם שלי כיוון שלשרי אמנו הוספה האות ה, עניין שהרחיב את הפרשנות של שמה, כדאי לשמור על האות ה בשם.

שאלתי היא: האם יש מקום לשנות את השם שלי בתעודת הזהות? אם כן, לאיזה שם? והאם כדאי לשנות את הכינוי?אם כן לאיזה שם?

תודה רבה על הייעוץ :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

השם מצויין אין צורך להחליף.

אם יש בעיות שאת יכולה להצביע עליהן צריך לפתור אותם או להתיעץ אבל לא צריך לשנות את השם.

בברכה,

דני ארגמן