שינוי שם לילדה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/01/13 17:28 ו בשבט התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום!!

יש לי ילדה בת 6 וחצי שמה הוא סהר המון אנשים העירו לי על שמה וייעצו לי להתייעץ עם רב לגבי שינוי שמה או הוספת שם לשמה הנוכחי הייתי רוצה לדעת את דעתך בעניין תאריך לידתה הוא ג' באלול תשס"ו

תשובה

שלום!

יש מעלה גדולה בשם שניתן על ידי ההורים, ולא מחליפים שם כל כך מהר.

השם "סהר" משמעותו בארמית ירח, לבנה. ויש בזה משמעות חיובית מאוד, כי כנסת ישראל נמשלה ללבנה, שהיא תמיד בתנועה, גדלה והולכת.

גם על הסנהדרין (בית הדין הגדול של חכמי ישראל) שישבו בצורת חצי עיגול דרשו חז"ל את הפסוק "שררך אגן הסהר אל יחסר המזג" (שיר השירים ז´,ג´).

הגמרא מסבירה ששמה של אסתר המלכה גם הוא נגזר מהמילה "איסתהר" שמשמעותה בפרסית ירח, כל שיש לשם סהר גם קשר לאשה הגיבורה, אסתר המלכה, שזכתה להציל את כל עם ישראל.

לכן, אין צורך להחליף את השם.

אם בכל זאת נטיית ליבכם היא לשנות את השם, הייתי ממליץ להוסיף שם ולא להחליף את השם הקודם. אפשר למשל להוסיף את השם "אסתר" שקשור לשם "סהר" כמו שהוסבר.

שיהיה לכם כל טוב!