שינוי שם לועזי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/03/19 00:37 כא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

שמי לריסה, על שם סבתא שלי, ואני יהודיה שלמה.

השם לא יהודי, והאמת הקונוטציה שלו בשבילי גם היא לא מוצאת חן בעיניי (הסבתא היתה חולה).

רציתי לשנות לשם ליאן. האם הוא יהודי?

שמעתי הרבה ליאן בארץ.

איך יודעים אם השם מתאים לבנאדם או לא?

האם שם מגדיר מזל?

עד היום לא חושבת שהיה לי מזל גדול בחיים, אולי בגלל השם שלי.

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום,

שמו של האדם משפיע לעיתים על אישיותו, אבל מרכז ההשפעה של החיים מלמד אותנו הרמב"ם נעוץ בבחירה החופשית שלנו. לכן בכל תחומי החיים צריך להתחזק בפעולות שיכולות להביא לנו ישועה, ונוסף אליהן תפילות.

יחד עם זאת, אם את מעוניינת לשנות את שמך הלועזי, זה מהלך טוב.

לא ממליץ על השם 'ליאן', שאין לו משמעות בלשון הקודש.

נסי לבחור שם בעל משמעות חיובית בשפה העברית.

אולי עם קשר פונטי לשמך הקודם:

לאה, לירון, ליאורה, לירז, לבונה.

כיוון נוסף הוא דרך משמעות השם לריסה ביוונית שפירושו מצודה - נשות דוד (ביתו נקרא מצודה בתנ"ך) : בת שבע, מיכל, מירב, אביגיל, אבישג. ציונה (על שם ציון).

במידה ותחליטי להלן מצורף סדר שינוי שם \ מעמד שינוי שם :

https://tinyurl.com/shinui-shem

בהצלחה רבה, ברכת שפע ברוחניות ובגשמיות, שיתמלאו כל משאלות ליבך לטובה. אמן!