שינוי שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/06/17 09:21 ד בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי התייתם בגיל 4 מאימו שנפטרה בגיל 26 מסרטן הדם. לאחר מכן בגיל 20 כשעלה לבדו לארץ נודה לו שאביו נפטר גם הוא משבץ מוחי.

כשנולדתי אבא שלי לא חשב פעמיים והחליט לקרוא לי רנה (rena) על שם אימו. במהלך החיים השם הזה השפיע עלי מבחינה חברתית גם כי הוא נשמע מוסלמי וגם כי חלק מהאנשים לא יודעים להגיד אותו נכון.

הבנתי גם שעדיף לא לקרוא על שם אדם שנפטר בגיל צעיר כל כך.

חוץ מיזה גם עברתי טראומה לא קטנה לאחר זוגיות וחתונה שסגרתי (שחיכיתי לה הרבה) לצערי החתונה שלי התבטלה מצרות עין של אנשים, ומאוד קשה לנו לצאת מיזה גם לאחר שנה מאז הביטול.

ההורים שלי לוחצים עליי לצאת עם גברים אחרים ולהתחתן אך איני מסוגלת.

גיליתי בנוסף שהתאריך לידה של סבתי שעליה אני קרואה היה ב22.11 שזה התאריך החתונה שהיה אמור להיות, ותאריך הפטירה היה ב26.6 שזהו התאריך שביטלנו את החתונה.

א. האם זה אומר משהו הצירוף מקרים?

ב.האם יש אפשרות לשנות אם השם שלי או להוסיף אות מסויימת גם בשביל שהוא יהיה יותר יהודי כמו רינה או רונה ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אותך להצלחה בכל מעשי ידייך אמן. מצער לשמוע על הטרגדיות הקשות.

1.אני חושב שאין קשר בין השם שלך לכל מה שקרה . השם שלך הוא טוב והוא מבטא באותיותיו רינה ושמחה.

2.כדאי לך לקרוא תהילים ולבקש מה' שיעזור לך .ה' מחכה שתפני אליו ותבקשי ממנו מעומק הלב .

3.אם את חפצה מאוד וקשה לך מאוד עם השם וזה הגיע לקצה גבול הסיבולת אז את יכולה להוסיף שם נוסף למשל שיקראו לך רנה יהודית ,רנה אסתר, וכ"ו.וצריך לעשות זאת בבית הכנסת ב"מי שברך מיוחד" לכך.

4. תמשכי בהשתדלות ובמאמצים ובנוסף כדאי לך מאוד להתייעץ עם מטפלת זוגית ולקבל כלים מקצועיים על מנת להתמודד הלאה .

ויהי רצון שהקב"ה יאמר די לצורותייך וישמע בקול תפילותייך ויושיעך ויגאלך ויעודדך ויקימך עם כל שאר ישראל הזקוקים לכך אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.