שינוי השם שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/18 11:03 יא באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי רות, נולדת בג' סיון, הוריי קראו לי כך רק מאחר ונולדתי לפני החג.

אני בת 32, רווקה, ומזה 5 שנים מרגישה צורך חזק להוסיף לשמי את השם שחר.

לרות היו חיים מאוד מורכבים, גם חיי הזוגיות שלה היו קשים מאוד, הברות השם הן סגורות והוא תמיד מקושר למשו סופי.

מנגד, השם שחר מסמל את האור הראשון של היום, סימן לתקווה, להתחדשות, הברות השם הן פחותות והוא תמיד מתקשר לחיוב.

אשמח לדעת מה הרב חושב על כך.

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

רות זה שם טוב .גם שחר. וגם עוד הרבה שמות. אבל כדאי לך לדעת שחסימה בהתקדמות בחיים לא קשורה כלל לשם שלך.!!

את בודאי מכירה את הסיפור שמופיע בתנ"ך על יונה הנביא שקבל שליחות ללכת לנינווה העיר הגדולה ומה היה בסוף? " וַיַּ֤רְא הָֽאֱלֹהִים֙ אֶֽת־מַ֣עֲשֵׂיהֶ֔ם כִּי־שָׁ֖בוּ מִדַּרְכָּ֣ם הָרָעָ֑ה וַיִּנָּ֣חֶם הָאֱלֹהִ֗ים עַל־הָרָעָ֛ה אֲשֶׁר־דִּבֶּ֥ר לַעֲשׂוֹת־לָהֶ֖ם וְלֹ֥א עָשָֽׂה:" הקב"ה ראה שהם שיפרו את המעשים שלהם ולכן היחס שלו אליהם השתנה.

מכאן אנו למדים שהכל מתחיל וגם נגמר במעשים של האדם .

אם את רוצה חיים מאושרים יותר שמחים יותר מאירים יותר הרי שמשהו (קטן ..) צריך להשתנות במעשים שלך .

כדאי לך להתפלל להשם ולבקש ממנו להאיר לך את הדרך שבה את הולכת.

כי רק עבודה פנימית כתהליך יכול לחולל שינוי.

ועד אז אל תכנסי לייאוש כי החיים הם יפים ומלאי חיוכים כמו בשיר של ח.אלברשטיין:

אם עולה השמש ובכל בוקר חדשה היא

אם הפרחים סתם מחייכים אל העולם

אם מתגלגל הגל מצחוק עד השמים

אז למה גם אנחנו לא נצחק עם כולם?

אם יש עוד קרקסים וליצנים ולא בספר

אם צחוק הילדים נשמע צלול ולא רחוק

צוחק השוק, הים, הפעמון של בית הספר

אז למה גם אנחנו לא נלמד לצחוק?

כדאי, כדאי ללמוד מן הפרחים

לא לקמץ בחיוכים

והעולם, תראו, יהיה פתאום כה טוב

כדאי לחלום ולקוות, נסו רק פעם

כדאי לצחוק, כדאי לחיות, כדאי לאהוב

כדאי גם לחייך, מותר לכעוס

אך בזהירות לא להרוס

אפשר לרקום חלום נפלא ביום סגריר

הכל יהיה עוד טוב יותר ודאי, אבל בינתיים

אפשר לבכות ללא סיבה, אפשר גם לשיר

אדם הולך בעיר והיא שלו והיא זרה לו

והוא שותק והעולם כולו שותק

לפתע בדיוק מולו תינוקת התחייכה לו

והאדם צוחק והעולם כולו צוחק

ושוב נושקת שמש את העיר המאוהבת

גל שובב וקל נושק לסלע שוב ושוב

האור נושק לצל והפסים את הרכבת

רק אנו שוכחים מה שכל כך כל כך חשוב "

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.