שינוי או הוספת שם שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/10/09 12:27 ב בחשון התשע

שאלה

שמי חיה.. אני בת 26 אני לא מתחברת לשמי כבר שנים אני מרגישה שאין קשר בין שמי לבין מה שאני.

לאחרונה שמתי לב לכך שאף אחד מקרובי אינו קורא לי בשמי.. תמיד בשמות חיבה (חיוש או חייקה..וכו')

אני מרגישה תקועה בגלל שמי.. חשבתי אולי במקום להחליפו עלי להוסיף שם נוסף בתעודת הזהות.. אשמח לקבל חוות דעת!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
החלפת שם היא פעולה משמעותית יש לה מקום רק אם חייבים לעשות אותה. לכן לא נחליף שם מתוך התלבטות אלא רק מתוך בטחון מוחלט.
לצערנו, לעיתים קרובות, אנשים שמחפשים שינוי, פונים לשינוי שם שזו פעולה טכנית, במקום להתאמץ ולעמול על שינוי משמעותי בחיים: במידות, במעשים, בגישה במחשבות...
לא הקרובים והאחרים צריכים לקבוע לך אלא את. אם חשוב לך להקרא בשמך את יכולה לומר לכולם: "אנא, בלי כינויים ושמות חיבה, קראו לי חיה!"

מכל מקום אם את בטוחה ומרגישה חייבת להחליף שם - זו זכותך. כדאי בענין זה לקיים התיעצות אישית מפורטת עם רב ולא להסתפק בתשובה כמו כאן.

מקובל שלא לבטל שם קודם אלא להוסיף שם.
כדי לקיים את השם החדש עושים ברכת "מי שברך" בעליה לתורה (גבר שעולה לתורה יבקש לברך אותך) שם מזכירים את השם החדש (יחד עם השם המקורי) שלך.
בהצלחה