איך מצליחים לישון טוב בלילה ולהיות פעילים במשך היום?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/05/21 17:23 יט בסיון התשפא

שאלה

אהלן,אני קצת בעייתית עם שעות השינה שלי והייתי רוצה לשפר את זה ממש.

אני רוצה שהיום שלי יעבור בצורה משמעותית ולא יתבזבז על השינה שלא הייתה לי במהלך הלילה..

תשובה

שלום יקרה.

איזה רצון מהמם! באמת שעות שינה זה כל כך משמעותי ליום שלנו. זה משפיע לנו על המצב רוח, על הריכוז, על התפקוד היעיל.

מכירה כל כך את מה שאת מתארת- אתה לא ישן בלילה וכתוצאה מזה, כל היום נגמר על שינה וזה תחושה מבאסת ומתסכלת. מבינה אותך, זה קורה לכולנו..

אז איך משנים את זה?

מחליטים על שעה מסוימת שבה אנחנו הולכים לישון. אפשר לפרגן בזה שלילה אחד נלך לישון קצת יותר מאוחר.. אבל כן, לנסות שעיקר הלו"ז שלנו והעשייה תהיה ביום כדי שהלילה יהיה פנוי לשינה.

לדוגמא, מפגש חברות... אז אולי להקדים את השעה של המפגש, להיפגש מוקדם יותר וככה נוכל לישון מוקדם יותר.

בנוסף, לבנות לנו לו"ז מסודר למהלך היום שלנו, עם משהו אחד שאנחנו לא מוותרות עליו.

לדוגמא, תפילת שחרית או א. בוקר מסודרת.. כשקובעים משהו בבוקר זה עוזר לנו לא להתמרח במיטה ולקום בנחישות. אם זה לא עוזר דברים כאלה, שהם אני מול עצמי, אז אפשר לקבוע שם דברים שהם יותר יעזרו לי לעמוד.. לדוג', חוג מסוים בבוקר, קניות מסוימות שאני חייבת להספיק ועוד.

אחרי הכל, בעיקר בעיקר זה לחדד את הרצון שלנו. ככל שנרצה יותר לישון בזמן ולקום מוקדם אז נצליח.

לפעמים זה יבוא על חשבון דברים, כמו שיחת טלפון כיפית עם חברה, קריאת ספר או דברים אחרים.. אבל אז נצטרך להזכיר לעצמנו מה יותר חשוב לנו ומה ישמח אותנו באמת.

אולי הייתי מציעה לך לעשות את זה בהדרגתיות.. ההדרגה מביאה לזה שהדבר נבנה באופן יציב ובטוח. לדוגמא, לאפשר לעצמך יום אחד לישון עוד שעה נוספת ממה שהחלטת עם עצמך.

חשוב לי לומר, שאם קורה שאת מצליחה במשך זמן לקום מוקדם ואחר כך פתאום פחות, אז זה בסדר, לגיטימי כל כך.. לאט לאט אנחנו צועדים וזה הגיוני כל כך שפעמים נצליח ופעמים פחות.

נשמה,

שתרגישי שאת שהימים שלך מלאים ומשמחים אותך.

יהודית