שינה בסוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/10/14 21:46 יג בתשרי התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי סוכה בחצר ויש שם חתולי רחוב לא שלנו ושנה שעברה שישנתי בסוכה אז חתול תקף אותי ועכשיו אני מפחד לישון בסוכה שמא החתולים יראו אותי ויבהלו וישרטו אותי אז מה עליי לעשות האם יש לי הקלה לא לישון בסוכה ולישון בבית?

תשובה

שלום ומועדים לשמחה!

"המצטער פטור מן הסוכה" (שו"ע, או"ח סי' תר"מ ס"ק ד'), ולכן אתה פטור. אך לכתחילה יש לבנות את הסוכה באופן שתוכל לישון בה, כלומר שהסוכה תהיה עם דפנות סגורות ודלת נעולה וסכך חזק כך שהחתולים לא יוכלו להיכנס (הרמ"א פוסק שאם מראש בנה את הסוכה באופן שיצטער לישון בה - לא יוצאים ידי חובה אף באכילה בסוכה כזו, אבל יש אחרונים [ראה במשנה ברורה שם] שבדיעבד מתירים. וכאן שכבר נכנס החג וזו הסוכה שיש - יש לסמוך עליהם).

בברכת "ופרוס עלינו סוכת שלומך, סוכת רחמים וחיים ושלום"!

* התשובה ניתנה ע"י חתנו של הרב עוזיאל אליהו.