שינה בבית של החבר

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/08/02 18:42 ד באלול התשסב

שאלה

הרב שלום וברכה.

אני נערה ממרכז הארץ ויש לי חבר שגר בצפון. הוא לומד בישיבה ואני במדרשה ובגלל המרחק בנינו וחוסר זמן אנו יכולים להפגש רק בשבת אחד אצל השני. האםזה בסדר? (אנו ישנים בחדרים נפרדים כמובן).

תשובה

ב"ה

שלומות,

המנהג הוא שאין ישנים החד אצל השני. גם בשל ענייני צניעות וןגם בשל ההנחיה:"שמא תתגנה עליו", היינו שיש מצבים שראוי שנראה בהם רק לאחר החתונה. מ"מ, לא ראוי הדבר ואם יש חברים קרובים או שכנים, רצוי. וכדי למנוע אי נעימויות לך, האורחת, ראוי שהוא יישן אצל חברים ואת תוותרי בבית וכן להיפך, כשהוא מגיע אלייך.
ואם אין ברירה, ומדובר בקשר משמעותי המוביל לבניית בית אחד, ניתן לישון בבית אחד, תוך הקפדה יתירה על דיני יחוד בניכם ותוספת צניעות וקדושה.

בברכה,

שי