שימוש בתכנות מועתקות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/07/02 04:44 ו באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

הייתי רוצה לשאול שלש שאלות:

1. מחיר של תוכנות אופיס של מייקרוסופט היא

600$, ומיועדת בעיקר לקהל העיסקי.

האם מותר להשתמש בתוכנה בצורה לא חוקית,

(הכוונה למשתמש הביתי)?

2. בדומה לשאלה הקודמת:

ישנן תוכנות שעולות מאות ואלפי דולרים,

ומיועדות לאדם מקצועי, אשר עושה בהן שימוש מקצועי. האם מותר לאדם פרטי להשתמש בתוכנות,

לשימושו הפרטי בלבד?

(ולא לשימוש מסחרי?)

3. יש לי פלייסטיישן מגרסה שונה מהגרסה הנמכרת בארץ, ולכן הדיסקים הנמכרים בארץ לא מתאימים לפלייסטיישן שלי, ואני בספק אם אפשר להשיג משחקים לפלייסטיישן שיתאימו לשלי.

האם מותר לי להשתמש במשחקים כאלה צרובים,

שפעם אבי קנה לי בחו"ל?

בתודה על הטרחה,

ובברכת גאולה שלמה.

תשובה

ב"ה י"ב מנחם-אב תשס"ב

למתן שלום!

לבי שאלה 1-2 כל תוכנה שניתנת לקניה לא ניתן להשתמש בה על ידי העתקה,גם אם המטרה היא שימוש ביתי וגם אם מדובר בתוכנות המיועדות לאדם מקצועי, הדבר הזה קשור לאיסורי גזל ויש להמנע מכך. אם התוכנה לא נמכרת בשוק, או שהגרסא הזו לא נמכרת ניתן להשתמש.

שימוש במשחקים צרובים גם הוא כשימוש בחפץ גזול, ויש להמנע מכך, גם אם לא ניתן להשיג בארץ, כיום מייבאים מוצרים בצורה יחסית פשוטה, ולכן זו לא סיבה להתיר, אבל כמו שאמרנו לעיל רק אם ניתן עדיין לקנות דיסק מקורי כזה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת