שימוש בקומפוס בשמיטה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/14 21:52 יח באלול התשעד

שאלה

לרב עוזיאל שלום.

מותר לעשות קומפוסט בשמיטה?

חגי.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם אתם צורכי פירות ויקרות הקדושים בקדושת הארץ ,את השאריות והקליפות ניתן לשים בפחשיש החום שנמצא במטבח שאליו מכניסים את השאריות(כתחנת מעבר)עד שהם ירקבו כך מעצמם . ולאר מכן להעבירם ישירות לפח הקומפוסטר שבחוץ או לפח הקומפסטר הציבורי.

ישנה אפשרות נוספת והיא לעטוף את השאריות הקדושות בקדושת הארץ בנייר טישו או בנייר טאולט ואז להניח את זה בקומפוסטר בגינה או בקומפוסטר הציבורי.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.