שימוש בסוכה שהיא קודש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 10:28 יג בתשרי התשסד

שאלה

בבתינו עושים סוכה במרפסת הבית כך שבתור דופן לסוכה אנו משתמשים גם במעקה הסוכה כאשר המעקה עשוי גם מחומת אבן רחבה ומעליו מעקה ברזל . השאלה אם יש בעיה להשתמש במעקה האבן גם בתור מושב לישב לאכול\לישן על גביו?

ובתודה מרשא וחג שמח. אשמח אם הרב יוכל לצרף הסברים\מקורות.

תשובה

בס"ד

מותר.

וכך כתב השו"ע בסימן תרלח
(א) "עצי סוכה אסורים כל שמונת ימי החג בין עצי דפנות בין עצי סכך"

אבל הוסיף המשנה ברורה (בס"ק ד) כי מה שאסור זה ""דרך ביטול" שבזה תבטל קדושתה. אבל בעוד שהיא קיימת - אין איסור הנאה ממנה כגון לסמוך עליה או להניח עליה שום דבר, כיון שעדיין קדושתה עליה"

חג שמח