שימוש בנרות קפאין ביום ביפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/12 15:09 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום כב' הרב,

האם מותר להשתמש ב"נרות קפאין" להקלה על הצום ביום כיפור?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך ספר ילקוט יוסף:
ומיהו הרוצה להכניס ביוהכ''פ פתילה רפואית לגופו כדי להקל מעליו צער התענית, בודאי שאינו נכון לעשות כן. [והגרש''ז קרא עליו ''נבל ברשות התורה''. שלמי מועד עמוד תצד], ורק אם חושש שאם לא יכניס הפתילה הרפואית לגופו לא יוכל להשלים התענית, או שהוא מצטער מאד מן התענית, עד שהוא כמעט קרוב להתעלף, מותר להכניס לגופו (בפי הטבעת) פתילה רפואית או קפסול של ויטמין, כיון שאין זו אכילה דרך פיו. [וכמ''ש בשו''ת מהרש''ם ח''א (סי' קכג). וכ''כ באגרות משה (או''ח ד' סי' קכא), ובחלקת יעקב ח''ב (סי' פג). וע''ע במנחת שלמה א' סימן יז].
http://ask.am-israel.com/