שימוש באמצעי מניעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 15:27 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

יש לי נושא שמציק לי קצת,אני יודעת שזרע לבטלה נחשב לחטא אבל כאשר זוג מתחתן האם אסור להם להשתמש באמצעי מניעה (אם לא קונדום אז גלולות?)

כי אם הזוג לא מוכנים נפשית להביא ילדים אחד אחרי השני גם מבחינה נפשית וכלכלית הרי כל ילד צריך לקבל את תשומת הלב המלאה של ההורים וזה לא החוכמה להביא ילדים זה לטפל בכל אחד כמו שהוא צריך.

בכל מקרה אשמח אם תסביר לי את העניין הזה ולמה אסור אם אסור בכלל לנשים להשתמש הגלולות למניעת הריון .

אשמח אם לא תפרסם את הכתובת של האי מייל שלי.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מבחינת ההלכה אסור להשתמש באמצעי מניעה ללא פסיקה הלכתית לגופו של עיניין ולגופה של שאלה.
וכל מקרה נדון לגופו ואין להקיש ממקרה למקרה.

יש מקרים שמותר להשתמש.
יש מקרים שאסור להשתמש.
יש מקרים שיש מצווה להשתמש.
יש מקרים שיש חובה להשתמש.
יש מקרים ממקרים שונים ומשונים וכל מקרה נדון לגופו.

ההלכה לוקחת בחשבון המון תחומים בבואה לקבוע הלכה בנושא זה.
יש אמצעים שמותר להשתמש בהם ויש שלא.
יש תחומים שמהווים שיקול. כגון מספר הילדים בבית מצב נפשי ,יכולת חינוך.
ויש תחומים שאינם מהווים שיקול כגון ע"מ לטוס לחו"ל
או לסיים את הביקור אצל הסבתא.

בברכה,

עוזיאל