שימוש באייפד בשבת במקרה חריג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/12 19:21 כא בחשון התשעג

שאלה

שימוש באייפד בשבת לאדם בעל לקות ראיה

בתי הינה כבדת ראיה, כיום בעזרת האייפד שניתן להגדיל את האותיות

לגודל מקסימלי היא מסוגלת לקרא באייפד, שאיתו היא נעזרת כל השבוע.

הבעיה היא בשבת, היות והיא אינה יכולה לקרא כלום היות וכל החומר העיתונים והעלונים הן בכתב רגיל

בשבת היא מאד משועממת והופכת לעצבנית ביותר בגלל חוסר תעוסקה מינימלי, לכן שאלתי לגבי השימוש באייפד בשבת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך לדעת מה בדיוק הפעולות שמתרחשות בתוך המכשיר כאשר הוא משמש למטרה זו.
לא הבנתי עד כמה צריך להפעיל את המכשיר בשבת (ללחוץ על כפתורים וכד') או שהוא מוכן לכך מיום שישי.
מכון 'צומת' מתמחים בדיוק בנושאים כאלה. נראה לי שהם המוסמכים לתת תשובה מדויקת.
http://www.zomet.org.il/