שיטת השערה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/20 16:39 י באייר התשפ

שאלה

שלום רב

כיום ישנו שיטה לסידור הגבות שלא יהיו דקיקות, מפני שזה ציור זמני על הגבה, האם אפשר לעשות זאת?, (לא בגלל היופי אלא בגלל שבאמת הגבות שלי דלילות), ובמיוחד האם בגלל שזה נשאר המון זמן על הגבה האם ניתן אישור לגבי טבילה במקווה (שלא יהיה חציצה).

אני מביאה את הסבר לשיטות שמבצעות אותם היום בשוק.(אני יודעת שיש לי חברות שעשות זאת אבל לא באמת ידעו לענות לי על השאלות)

. "מיקרובליידינג היא טכניקת עבודה ידנית לציור שערות דקיקות המדמות מראה של שערות בגבה. זו בעצם 'שיטת ההשערה' המקורית והטכניקה המקורית של ציור שערות, בשונה ממילוי מלא של כל אזור הגבה, מה שנקרא 'פודרה'", היא מפרטת על ההבדל בין ה'מיקרובליידינג' ל'שיטת השערה'. "השוני היחיד בין שיטת השערה למיקרובליידנג הוא המכשיר. מיקרובליידינג זו עבודה ידנית, מציירים מסגרת בעזרת עיפרון סימון וממלאים אותה בציור של שערות דקיקות עם כיוון הצמיחה של השערות. שיטת השערה זו בעצם אותה טכניקה רק עם מכשור שונה, חשמלי".

אז אנחנו מדברות בעצם על קעקוע, איך שלא נסובב את זה.

"זה לא בדיוק נכון. קעקוע זה לכל החיים, להבדיל ממיקרופיגמנטציה שזה איפור זמני. אפשר לומר שזו ורסיה של קעקוע זמני".

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה קעקוע זמני בין שנה לשנתיים, ומבחינה זאת אפש רלהקל רק לחולה או מי שהדבר מאד פוגע בו, ובייחוד שזה לא תוספת קעקוע חדש בגוף אלא זה לפעמים השלמה לשערות או סידור מקום שלא מגיע כפעולה של קעקוע גמור. לכן בשעת צורך גדול אפשר להקל בפעולה זו, ברור שלא בכל מקרה.

מי שהותר לו לעששות פעולה זו אין בזה חציצה במקוה מכיוון שזה תת עורי והוא קבוע ונעשה ליופי שהאשה רוצה את הצביעה הזאת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ