שיחות נפש עם רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/02/02 08:19 טז באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לרב היקר!

תודה על התשובה שנתת לי בנושא זה.

בכל זאת רציתי לברר כמה עינינים שלא הבנתי

האם מותר לי לרקום קשר עם הרב של האולפנא?

קשר שלא נוגד את כללי הלכה

אפילו שיש מורה באולפנא שאני יכולה לדבר איתה

(כי עם רב זה בדרך כלל שאלות בהלכה, או דברים טכנאים שקשורים לאולפנא וזה לפעמים גולש לשיחות אישיות ששוב הם לא יוצאים את גדרי ההלכה כלל וכלל)ועם מורה זה בדרך כלל בעיות פרטיות ואישיות מאוד

תשובה

בס"ד

"לרקום קשר עם הרב של האולפנא" - ממש לא!
אין קשר מסוג זה שלא נוגד את כללי ההלכה.

שאלות הלכתיות מותר רק עם מי שאין איתו קשר שנרקם. אם את רואה שעלול להרקם קשר כלשהו - אל תשאלי אותו אפילו לא שאלות הלכתיות.

גם אם יש לך רב שאין לך איתו "קשר שנרקם". ואת שואלת אותו שאלות הלכתיות ומרגישה שהשיחה גולשת לשיחות נפש.
בירחי מזה כמו מאש!

תעצרי באמצע השיחה בתואנה כלשהיא ואל תמשיכי איתה. לכי לשאול את מורתך או מורה אחרת שיש לך איתה קשר טוב.

חיזקי ואימצי.
.