שיחה עם חבר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/09/13 00:33 כא בתשרי התשעד

שאלה

שלום הרב.

יש לי חבר כבר שנה וחצי עוד מעט, הוא בישיבת הסדר ואני בכיתה י״ב, אנחנו ב״ה חברים טובים מקפידים על שמירת נגיעה והכל ב״ה (אנחנו עוד מעט בני 18 ומתכוונים להתחתן בעז״ה בקרוב)

אבל.. אנחנו לפעמים מדברים בשיחות שלנו על דברים לא הכי צנועים אבל זה כי אנחנו משתפים אחד את השניה בהכל!!

רציתי לדעת אם זה מותר? כי לא נראלי... ואם לא אז איך נצליח לא לדבר על דברים כאלה? (יש לנו יצר ואנחנו שומרים נגיעה וזה קשה גם שלדבר אי אפשר..)

אשמח לתשובה ותודה רבה .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שלדבר על ענינים צנועים זה אסור,

גם אחרי החתונה מדברים על כך רק בצורה צנועה ונקיה.

צריך לקבל החלטה שלא מדברים על זה ושומרים את זה לאחר החתונה,

יותר מזה, עצם הדיבור מסכן את היכולת לשמור נגיעה, זה ממש לשחק באש, וחבל שתפסידו את מה שאתם כן שומרים.

חזקו ואמצו.

בברכה,

דני ארגמן