שיחה עם אישה - באינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 08:00 כט בתמוז התשסג

שאלה

לרב שלום! יש באינטרנט אתר שבו אנשים יכולים לכתוב על עצמם וסתם לכתוב דברים (ישרא בלוג). באתר זה נמצאים גם בנים וגם בנות ואפשר לדוגמא לכתוב להם תגובות על דברים שהם כתבו וכאלה. בקשרים האלו אין שום רצון לעשות קשר כלשהוא... זהו סתם מקום בו מדברים ולא לשום מטרות נשגבות. האם בקשרים אלה עוברים על "לא תרבה שיחה עם אישה"? האם אני אמורה להפסיק לקרוא ולהגיב לדברים שבנים כותבים שם? האם אני צריכה להגיד להם להפסיק לקרוא ולהגיב אלי? ואם בכל זאת קוראים ומגיבים לי מה אני צריכה לעשות? תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יש איסור - "לא תרבה שיחה עם האשה" - גם באינטרנט ולפעמים באינטרנט זה יותר חמור כיון שזה איזור שמסתובבות שם נשים בלבוש מאוד לא צנוע או בלי בכלל. ובאיזור כזה ובמקום שבו אנשים נותנים דרור לעצמם כיוון שהם חושבים ש"אין אין רואה ואין אוזן שומעת" וכל מה שהם כותבים נמחק ולא נשאר כלום.

והאמת - כולנו יודעים - שכל מה שאדם כותב או רואה או חושב, לא נמחק אע"פ שהוא מוחק את ההיסטוריה של המחשב.

וגם כשהאדם לא מדבר דיבורים אסורים - טבעם של דברים עם האישה הם גולשים לשם בתחילה במחשבה אח"כ בדיבור ולבסוף במעשה.