שידוכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/19 05:29 א בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב !

בעבר דחיתי שידוך בגלל מראה חיצוני שידוך שממש היה קרוב לחתונה ובאמת היה מושלם מכל הבחינות האחרות

אני שונא את זה בעצמי שאני כלכך שיטחי ואני תוהה אם עלי לחזור ולנסות שוב ? כי אני לא רוצה לפגוע לאנשים ברגשות..

מה דעת התורה והרב בענין ?

עלי להתפלל לשנות את זה אצלי ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה בכיוון נכון מאוד. קשר אמתי לא נבנה על חוץ אלא על פנים. וודאי קשר זוגי. למצוא זיווג זה לא לקנות בובה, אלא למצוא שותף לחיים עמוקים וארוכים.

זה לא אומר שאתה שטחי בכל עניין חלילה. זה כן אומר על נושא אחד: זוגיות. בזה אתה מתמקד יותר מדי בצד החיצוני ולא מתמקד בצד הפנימי.

השינוי אצלך לא צריך להיות בגלל (ציטוט): כי אני לא רוצה לפגוע לאנשים ברגשות.

שינוי כזה יעשה אותך אדם יותר עמוק ויותר אמתי. זו התקדמות שתפתח את הפנימיות שלך - לכן היא כל כך חשובה לך.

אתה וודאי צריך להתפלל על כך, אבל גם לפעול. מדובר על עבודת מידות בסיסית: הפנים הוא האמת, החוץ הוא השקר והזיוף. לכן בעבודה זו אתה מפתח את מידת האמת.

בהצלחה!