שידוכים

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/08/02 20:03 כ באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

כמה שאלות בענייני שידוכים :

1)אינני יודע אם הדבר נובע אצלי מקלקול מסויים בנושא או מרגישות מסויימת לאסטטיות אבל היופי תופס אצלי מקום לא זניח בפגישת שידוך. כך שפעמיים התכוונתי לנתק קשר על ההתחלה בגלל זה. פעם, הקשר נותק בפועל על ידי הצד השני בלי קשר, ופעם, החלטתי שלא כדאי להמשיך בגלל זה. מאידך, אני מרגיש שלשתי הבחורות שפגשתי יש מידות נעלות, עיסוקים חשובים, זיקה תורנית, דברים שבוודאי נראים לי הרבה יותר חשובים. אם כן, מה הפרופורציות הנכונות ?

2)האם יש מקום לנסות לחדש קשר עם בחורה שאמרה "לא" או שמתוך הכרה שיש שני צדדים, יש לכבד את החלטתה ולהפוך דף ?

3)האם הדבר טבעי שהרצון להתחתן הוא הפכפך ומה דרכי השכנוע העצמי כדי למנוע שהיציאה לדרך השידוכים (בגיל 23) לא תהיה נובעת בעיקר מהשפעת הסביבה (החבר'ה המתחתנים) או שאפשר להמשיך עם זה ומתוך שלא לשמה בא לשמה ??

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות,

1. אסור לו לאדם שיקדש אשה עד שיראנה שמא תתגנה עליו והתורה למדה אותנו "ואהבת לרעך עמוך".
מכאן אנו רואים שחכמים יחסו משקל גדול למראה ולזיקה שבין שני אנשים. אין אנו מתנגדים ליופי ולחיצוניות. בית המקדש נקרא נויו של עולם ומי שלא ראה את בית המקדש לא ראה בנין נאה מימיו.
וכן, כבר אמרו חכמים שאישה נאה מרחיבה דעתו של אדם.
לכן, אין לראת בצורך זה צורך מגונה או חסר חשיבות. יחד עם זאת, יש לראות בהתמכרותץ לנושא היופי, בהפיכתו לענין המרכזי - רעה חולה המלמדת על התמכרות לצדדים החיצוניים של החיים על חשבון התכונות, המידות והמסירות לחיים של תורה.
אינני רואה ערך לחיים אלה. היופי - מ ר ח י ב דעתו של אדם אבל אין הוא הבסיס. אין הוא הגורם המרכזי לקשר.
עליך לבחון למה היופי הפך להיות גורם כל כך משמעותי אצלך.
היופי הנו דבר חולף. עם הגיל, עם השנים. עליך לחפש אישה שתחש בקרבתה בנעימות. שמראיה נעים ומבטא תום טוהר ואהבה רבה.
לכן, אין להתמכר ליופי אלה להציבו על מקומו הראוי והנכון.

2. יתכן וניתוק הקשר היה מתוך פזיזות, שלא ברצינות הראויה. כמו שאתה נוהג כלפי מי שלא נראית כהלכה...
לכן, אם אתה חש שיש על מה לדבר, למה לא לנסות?

אינני חושב שבגיל 23 חייבים להתחתן בגלל שזו האוירה אצל החבר'ה. עליך לברר את הרצון הפנימי שלך ועל פיו להתחיל בפגישות. יתכן ותחושות שלך דחיה אינן אלה ביטוי לחוסר הרצון הכללי שיש לך ביחס לחתונה.
לכן, לא הייתי ממהר להפגש עם בנות מקודם שהייתי מבהיר לעצמי אם אני רוצה להתחתן...

בברכה,

שי